appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Éljen augusztus 20. 139/2024 (VIII.21.) töprengés

2024. augusztus 21. 08:51 - appasztorik

  • Hála Máriának, és az operatív törzsnek megtartották a tűzijátékot. Nehogy ne legyék mán felhasználva az a 15 milliárd forintnyi pirotechnika (ami szerintem már ki volt fizetve). Meg az a sok mérgező anyag is, hagy kerüljön már fel a levegőbe. Nem jól jött az a kis vihar. Tisztította a levegőt. Kellett a tűzijáték lássuk be. Amúgy túlságosan tiszta lett volna a lég Budapest felett. Na, meg be is vót ígérve. Tugyátok? – az ígéret szép szó. Most nem arra célzok, hogy Mi kormányunk, milyen szépeket tud ígérni. Azt a részt felejtsétek el, - ha betartják úgy jó. Amúgy Nekünk (nyugdíjasoknak) betart a kormány. Ne akarjunk már többet. Nyílván másoknak is betart. Nem kivételezhet, csak a kivételes személyekkel.
  • Visszatérve a tüzeskedéshez. Azt látni a leírtakból, hogy igencsak murgált a meteorológia, meg az operatív törzs is. Nagy felelősség volt a vállukon. Arra gondoltam, - mi lett volna, ha tényleg egy nagy vihar kerekedik? A nép ott volt egy csomóban. Várták mit döntenek. Egy ítéletidő esetén, ugyanúgy menekültek volna, és eltaposták volna egymást, mint 2006-ban. Nem az operatív törzsön múlott, hanem az időjáráson. Persze, a nagyon mélyen keresztény kormányunk imája meghallgatásra talált. Amúgy meg István neki ajánlotta fel az országot (mármint Máriának). Törődjön hát vele.
  • Igazából nem tudhatjuk. Lehet ebben a felajánlásban volt egy titkos záradék, hogy őrizze az országot, és adja majd át Orbán Viktornak. Ezt azonban 1150 évre titkosították. Na, most már tudjátok, miért ő korlátlan urunk és parancsolónk.
  • Jut eszembe. Magyar meg, megint emberkedett. Nevezzék meg a felelősöket. Az időjárás felelősre gondolok. Rendben lezajlott minden. Akarhat még valaki ennél többet?
  • Jaj! Ezt se felejtsem már el. Tudtátok, hogy ez a Peti gyerek álomlátó? Pedig az. Kezd talán sámánná válni. Ahhoz még nőni kell neki. Megvan Nekünk a jól bevált nemzet egyesítő, nemzet vezető sámánunk. Nem kell ide másik. Nagyszerű ebben a Petiben, hogy mások álmát látja, és nemcsak napjainkét. Vissza tud révedni a régmúltba. Kimondta az igaz szót. Szent István, nem ilyen Magyarországról álmodott. Megmondom Nektek, hogy Én se. Vélem, vagyunk ezzel így, néhány millióan.
  • Mondjak már valami örvendetest. Az uniós országok miniszterelnökei között Orbán keresi a legtöbbet, a magyar átlagbérhez viszonyítva. Második, nagy barátja Ficó. Ő nem a mi átlagbérünkhöz viszonyítva. Hajjátok? Volt időszak, mikor azt lehetett olvasni, hogy ez a Ficó kimondottan ellenséges a magyarokkal szemben. Na-de, ami volt, az elmúlt.
  • Na, még egy jó hír a végére. A júliusi inflációs rátánk 4,1 százalékra alakult. Ezzel két országot is megelőztünk. A rivális románokat, az 5,8 százalékukkal, és az uniós elitnek számító belgákat az 5,4 százalékukkal. Mit lehet erre mondani? Talpra magyar! Ja, bocsika. Az egy tavaszi ünnepre való mondás. Peti megálmodhatná. Akkor (1948-ban), - Ki, miről álmodott? Még közelebb is van, mint Szent István. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr6618470517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása