appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Dopping, - vagy mégse? 136/2024 (VIII.14.) töprengés

2024. augusztus 14. 06:46 - appasztorik

  • A tegnapiak alapján megállapíthatjuk, hogy a két bokszoló hölgy nem követett el dopping vétséget. Tesztoszteron mindenkiben van. Hozzátartozik, az emberhez. A versenyszabályzat nem tiltja, hogy Y kromoszómával rendelkező nők induljanak az Olimpián. Most lehet mondani, és egyet lehet érteni azzal, hogy az oroszok nem engedték indulni ezeket a hölgyeket. Ennek nagyon egyszerű magyarázata van. Mi nagyon egyet tudunk érteni Orosz barátainkkal. Ami a legfontosabb. Kellett az aranyérem az orosz elvtársaknak. Ennek fényében, az ellenfél kizárása indokolt, és teljesen érthető eljárás.
  • A doppinggal kapcsolatban, már több alkalommal kifejtettem, hogy engedélyezni kellene, hogy a sportolók doppingoljanak. Legyünk őszinték. Így is teszik. Nyugodtan a lovak közé lehetne dobni a gyeplőt. Rá kellene írni a dobozára, „káros az egészségre”. Igazatok van. Ugyanúgy leszarnák, mint a dohánytermékekre írt figyelmeztetést. Az élsporttal, nagy pénzeket lehet keresni. Az ember optimista. Miért pont nekem lenne bajom tőle?
  • A nagy pénzről jut eszembe. Sokat buknának a doppingszert fejlesztő és gyártó cégek. Bár az is lehet, hogy nőne a forgalom amiatt, hogy mindenki számára elérhető. Nem kellene titkos csatornákon, drága pénzen megszerezni a legújabb szereket. Igaz, ezzel közelítenének egymáshoz a nyerési esélyek. Azok nyernének, akiknek a testi adottságai ezt lehetővé teszik, és megfelelően sok munkát fektet izmai fejlesztésébe. A doppingszer nem tesz csodát. Attól, csak úgy, nem fejlődik izom.
  • A dopping szabadjára engedésének a legnagyobb vesztese a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) lenne. Hivatalos néven: World Anti-Doping Agency. Megszűnésük esetén, emberek sokasága maradna munka nélkül. Ezt nem akarhatjuk.
  • Azt tudni kell, hogy a dopping használat nem mostani találmány. Megközelítés kérdése. Ki doppingol? Az Andok koka cserje levelet rágcsáló pásztorai, - doppingolnak? Az emberiség mindég is használt különböző növényi származékokat, aminek segítségével gyógyította, élénkítette magát. Az ősi sámánok is, csak transzba estek valamitől. Mai sámánjaink a pénz bűvöletében élnek. Félretéve a tréfát (pedig egyáltalán nem az). Említhetjük a széles körben elterjedt kávézást is. A rádiók, szinte mindegyike kávézásra buzdítja a hallgatóit.
  • Nos, egyelőre ennyit. Legközelebb megnézzük, hogyan is alakult ki a doppingolás. Mire vezethető vissza. Kire foghatnánk rá? – Ő kezdte! .-appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3518466123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása