appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Hol vagytok magyarká(j)im  119/2024 (VII.03.) töprengés

2024. július 03. 09:45 - appasztorik

  • Hát hajjátok? – elsősorban a futball sikerünk méltatását hiányolom. Sőt hibákat sorolnak fel, arra nézve miért bukott el a válogatottunk. Még az is felmerült, - hogy mi rossznak kell nekünk ez a Rossi. Van abban valami, - fekszik e nekünk ez az olasz stílus? Emlékeim szerint nyertek úgy EB-t az olaszok, hogy elbotladoztak a döntőig. Ők olyan tili-toli, kibekkelős focit játszottak. Mi lesöprős focit játszottunk. Legalábbis az Angol-magyar meccsek alapján. Legutóbb 2022-ben vertük őket 4:0-ra. Kétségtelenül, az angolok nagyon sokszor vertek meg minket, és nagyon, de nagyon. Nos, ezekre nem szívesen emlékezünk. Fájó emlék, az 1978-as VB előtt tíz nappal elszenvedett, Londoni 4:1-es vereség. Az angolok nem jutottak ki a VB-re. Akkoriban válogatottainkkal kapcsolatban botrányokról beszéltek. A focistáink feleségei Londonba utaztak IBUSZ turistaként. Törőcsik barátnője, és Fazekas felesége áruházi lopásába keveredtek. Fazekas László lemondott, vagy felmentették a csapatvezetőség alól. Az akkori pletykák szerint Törőcsikkel összeverekedtek. Megsérült Fazekas combja, és ezért nem játszott az argentinai VB-n. Annyi bizonyos, hogy Fazekas egyik mérkőzésen sem szerepelt. Játékosok rossz lelki állapotban voltak. Vb-re kerülésük jutalmaként, megbecsülésük jeleként, még egy rossz Zsigulit sem kaptak. Máig ez az egyetlen VB. ahonnan szerzett pont nélkül jöttek haza labdarúgóink. A játékosok összeverekedésével kapcsolatban nem olvastam semmit. Lehet kitaláció az egész. Az kétségtelen, hogy Bálint László után, Fazekas volt a második játékos, aki hivatalosan külföldre (Belgiumba) szerződhetett. Onnan nem tért haza Magyarországra.
  • A másik magyar, a Peti. A kikiáltott messiás. Ügyes fiú. Szépen a Fidesz kezére játszott. Tökre téve néhány ellenzéki pártot. Abban is a Fidesz kezére játszott, hogy nem indított csapatot a Pest megyei választáson. Sikeresen manipulálta a választókat (tegyük hozzá a Fidesz módszereivel), és elmegy Brüsszelbe. Éli világát, hagyja apadni a Tiszát. A három hónap alatti előretörésével is sokat segített a Fidesznek abban, a 2026-os választásokra kijavítsák piár tevékenységük hiányosságait. Meglepő módon (legalábbis számomra) a mai napig is sokan bíznak benne. Beismerem, Én már elejétől fogva ellenszenvvel figyelem tevékenységét. Jókora előítélet van bennem irányába. Politikai szédelgőnek tartom. Nem mondom, hogy politikai szélhámos. Induljunk ki abból, hogy minden politikus szélhámos. Nincs szükség arra, hogy külön ráerősítsek. Orbán túl sokat foglalkozott azzal, hogy ő legyen Európa meghatározó vezetője. Jobboldali politikusként irányítsa az uniót. Megígérte patriótaként hasítani fognak. A bőrünkből mindenképpen. Neki nemhogy az EU, de az Isten pénze is kevés lenne.
  • Andrej Babiš korábbi cseh kormányfővel és Herbert Kickllel, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével Bécsben megalakította, az általa valódi jobboldaliként emlegetett pártszövetséget, melyet Patrióták Európáért néven jegyeztek be. Orbán számára elfogadhatatlan, hogy függetlenként üldögéljenek Brüsszelben a Fideszes képviselők.
  • A dologhoz tartozik, hogy egy önálló képviselőcsoport megalakításához az szükséges, hogy minimálisan hét országból legalább 23 képviselő legyen benne. Orbán nyilatkozatából az derül ki, hogy napokon belül 100 fős csoportot hoz létre, amely a második legnagyobb pártcsalád lesz az unióban. Ebből a pozícióból szándékozik maga alágyűrni az uniót, amint gátlástalanul tette azt pártjával, a Fidesszel. Néhány nap és meglátjuk. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr6918439843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása