appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Simán tovább lehet jutni de, 111/2024 (VI.19.) töprengés

2024. június 19. 06:48 - appasztorik

  • ott már történhet bármi. Erőnléti gondjaink vannak. Második helyen jutunk tovább. A németek ellen nekünk elég egy döntetlen, de egyébként verhetők. Gyenge az erőnlétük, nem olyan, mint az angoloké. Az angol gyerek a kilencvenedik percben, három méteres hátrányból öt métert vert a védőre. A németek után megverjük azokat, akiket mindenki elvert. Skócia? – kérdeztem. Igen a skótokat és már, benn is vagyunk. Arra kell vigyázni, hogy legalább 6:1-re verjük őket. Hirtelenjében két emlék is beugrott foci történelmünkből. Az első, mikor 10:1-re vertük Salvadort. Spanyolországban történt 1982-ben. Büszkék lehetünk magunkra, hisz az óta sem sikerült ezt az eredmény felülírni egyik ország csapatának sem. A másik, mikor a házigazda argentinokat akartuk elverni, 1978-ban. Hát nem jött be. Pont nélkül zártunk. A nagy fenekedésünknek, nehogy ez legyen a vége.
  • Egy kudarcról szeretnék beszámolni. Nem foci. Kompetencia felmérés. A beszámoló szerint a magyar tanulók, minden korcsoportban az utolsó helyen végeztek. Köszönhetően a keleti végek teljesítményének. Különösen gyenge eredményt értek el, szűkebb hazánk területén Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Innentől nincs okunk felhúzni az orrunk a sötét Szabolcs címke hallatán. Az egyik illetékes úgy nyilatkozott, hogy a rossz eredmény a kovid alatti távoktatásnak az utóhatása. Meg fogtok lepődni: Egyetértek az illetővel. Ez bizony körzetünk nagyfokú elmaradottságának köszönhető. Az egy dolog, hogy a számítógépes hálózatok itt nem voltak (de mondhatjuk napjainkra értve is, nincsenek) kiépítve. A másik dolog, hogy itt szakmunkás bizonyítványt kaphat olyan tanuló, aki nemhogy az értő olvasás szintjét nem érte el, de írni sem tud. Az sem lehetetlen, hogy írhattam volna többes számban is a történetet, de Én csak egy konkrét esetről értesültem. (Régebben megírtam a történetet). Szép dolog ez, hogy juttassuk szakmához a fiatalokat, csakhogy ezek a gyerekek nem ismerik meg a szakma fortélyait. A gyakorlat során, amikor mesterekhez kerülnek nem fejlődnek szakmailag. Megértem a mesterek tartózkodását. A faipari gépek veszélyesek. Ki merné felvállalni? – hogy egy tudatlan tanuló balesetet szenvedjen. Így az ő gyakorlata abból áll, hozd ide azt. Sepregess össze. Erről jut eszembe. Valamikor a mesterek összetakarítottak maguk után. Most rohanni kell, egyik helyről a másikra, a pénz után. Hiába, felgyorsult a világ. Szóval van még hová fejlődni. Nemcsak az oktatás, hanem a digitális jólét terén is. Sok milliárdot költünk focira. Az egészségügy, az oktatás kárára. Pedig a beteg ember nem tud dolgozni. A buta gyerekből nem lesz jó futballista, még ha egészséges, akkor sem. Természetes, hogy munkahelye sem lesz. A közmunka nem megélhetési lehetőség. Befejezem, ahogy Sámán Viktor szokta. Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok! -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4018430925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása