appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Mögmondta a Viktor 99/2024 (VI.04.) töprengés

2024. június 04. 06:52 - appasztorik

  • Lehet Ti nem emlékeztek rá, de „a Sándor„ mondta meg. Nem a Pintér, hanem a Rózsa. Mind ketten a szegények, és az igazság védelmezői. Tudom Rózsa, nem a valóéletben, mint a mostani Sándorunk, hanem egy filmben. Most, ne vesszünk el a részletekben!
  • A Mi, néhányak által nem szeretett, és nem tisztelt Orbán Viktorunk mondta, még 1998. április 9-én a Magyar Nemzet „úságnak”, - ahogy annak idején Takács százados elvtárs mondotta volt. A százados elvtárs nem Viktorról mondott valamit. Azt se tudtuk, hogy van. Igaz 11 éves, nagy fiú volt már. Szinte biztos, hogy a százados elvtárs, már Viktor születésekor is úságot mondott, újság helyett.
  • Lássátok be! Érezhettek irányába akárhogy is. Mégiscsak demokrácia van itt. Kétségtelenül ő, urunk és parancsolónk. Punktum. Ennyi. Félreértések végett. Szó nincs arról, hogy Viktor a punk híve lenne, bár nem is zárhatjuk ki.
  • Na, hogy így tisztáztam a körülményeket, lássuk akkor mit mondott az a sokak által áldott ember. „Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.”
  • Hogy akar e Orbán uralkodni, - vagy ráerőltetik? Azt nem tudom. Kétségtelenül uralkodik. Annyi bizonyos. Nem jelentette ki, hogy rajta kívül nincs más alternatíva. Az is biztos, hogy ügyes propagandával, sikeresen elhiteti alattvalóival, hogy rajta kívül, nincs más választási lehetőségünk. A média nagyon nagy hatalom. Az emberek szemén keresztül, az agyukba töltik, elültetik „csak a Fidesz”. A palánta megfogan. Burjánzani kezd, és odafejlődik, hogy azon retteg az ember: úristen! – mi lesz, ha mégse nyer a Fidesz?
  • Csak nézzük meg, a mostani választás kiadványait. Milyenek a Fidesz plakátjai, kiadványai. Nagy mennyiségben, fényes papírra. Vajon miből? Az általunk befizetett adóforintokból. Most nehogy azzal gyertek: nyugdíjas vagy, kussoljál! Nyugi drágáim. Az ÁFA fizetése a nyugdíjasokra is vonatkozik.
  • Tisztázzuk ezt a pénzkérdést. Igaz, az önkormányzati választásokon indulók számára, gyakorlatilag semmilyen finanszírozási szabályrendszer nincs meghatározva. Az indulóknak nem jár állami támogatás, mint az országgyűlési képviselők választása esetén. Ennek köszönhetően nincs szabály arra nézve, hogy a helyi jelöltek kampányát, - Ki, és milyen módon segíti? Minden oké akkor! A Fidesz szép kiadványait a nertársak finanszírozzák. Van miből. Bízhatnak abban is, hogy a képviselők, majd meghálálják. Még egy kósza kérdés. Honnan kerül a nertársak zsebébe a pénz? Ne turkáljunk a zsebükben.
  • Tudom Én, hogy bármelyik képviselőt segítő személy, aki pénzt ad a kampányra, reméli, az általa támogatott személy nyer. Abban is bizonyos vagyok, hogy titkon reméli, a befektetett pénze megtérül majd. Üzletemberek. Nagyon jól tudják, pénzosztogatásból nem lehet egy vállalkozást sikerre vinni, felvirágoztatni. -.appa..
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr1018420973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása