appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Háború, és miér’ ne  69/2024 (IV.10.) töprengés

2024. április 10. 09:43 - appasztorik

  • Amint azt mindenki tudja, Földünkön állandóan háború történik. Hol zajlik, hol csak szépen halkan, suttyomban megy. Csakhogy az emberiség nem akar róla tudomást venni. A miértre egyszerű a válasz. Az ÚR, a seregek ura így tervezte meg a „földi világot”. Olvassatok bele Mózes öt könyvének valamelyikébe. Mindenütt ölés, gyilkolás történik. Amennyiben nem hisztek a Biblia által felkínált genezisben, akkor az evolúció is ezt bizonyítja. A másiktól el kell venni! Ha, nem adja akkor meg kell ölni! Ilyen egyszerűen épül fel a Mi kis világunk. Hatalmasék, politikusék, ezt ki is használják. Elhitetik az egyszerű prosztókkal, hogy nekik (mármint a politikusoknak) előjogaik vannak. A nép meg elhiszi. A legritkább esetben fordul elő, hogy jön egy tökös csávó, aki egy kicsit, vagy aki nagyon őrült, osztán odamegy pofán vágni a nagyembert. Mondván, hülye vagy te öcsém, csak nem forogsz.
  • Hogy jutott ez eszembe. Bertrand Russellről. Meg ne ijedjetek! Nem keveredtem a logikai pozitívizmus uszályába. Russell az I. világháborúval (akkor még nem vót megszámozva) kapcsolatban azt tartotta, hogy nem is a háború általában, de ez a bizonyos háború súlyos hibát jelent. Meg is mozgatott mindent, annak érdekében, hogy Anglia kimaradjon a háborúból. Lehetett abból kimaradni? Ki maradna ki, szívesen a jóból? A politikusok szerint a háború jó dolog. Van is háború állandóan. Hol kisebb, hol nagyobb. Jelenleg folyamatban van a harmadik világháború (csak még nem számozzák). Most két országot érint, de technikai oldalról kiteljesedett a Föld teljes területére. Igazából szegény Ukránok isszák meg a levét. Az Orosz barátaink (Viktoron, meg Petyán keresztül) jól elvannak. A hírek szerint sikerült a tavalyi évben 70 milliárd dollárral csökkenteni az államadósságukat.
  • Vannak még jó dolgok a háborún kívül is. Ezek nem mások, mint a különféle válságok, amik sújtják a gazdaságokat. Bizonyos időnként elindítják, és segítségével elszedik az egyszerű prosztó nép csekély vagyonkáját.
  • Ebbe a körbe sorolhatjuk a különböző járványokat is, amit egyre gyakrabban engednek rá a népre. hatalmas pénzeket lehet ellenőrizetlenül elkölteni. Lásd, kovid, és magyar kormány esete. Teszem hozzá gyorsan, nem csak magyar jelenség. Mindenütt csinálták, az unió csúcsáig. Gondoljatok itt Ursulára. Nem a medvére, hanem a Pfizer, von der Leyen kapcsolatra.
  • Ha, már filozófussal kezdtem posztot, akkor kicsit áttérek Wittgenstein egyik mondására, miszerint „amiről lehet beszélni, arról tisztán is lehet beszélni, s amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell”. Egy bökkenő van. Ő nem a politikusok sumákságainak eltitkolására gondolt. Arra amit Én is gyakorta mondok, hogy a nyelv használata nem egyszerű. Könnyen érti félre az ember. Vagyis, a nyelvhasználat analízise útján jutott el erre a következtetésre. Ugyan Ki gondolta vóna, hogy esze-ágában sem vót az uralkodók védelmezése.          -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr318376591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása