appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Régi okhatározóit olvasva  62/2024 (III.28.) töprengés

2024. március 28. 06:42 - appasztorik

  • Böngészgetek itt, hogy mit is kéne feltenni. Igen, - kéne! Ez amolyan kényszeres dolog. Hogy miért? Olyan ándungom van. Meguntam Simicskát. Nem azért, mert elfogyott a mondanivalóm. Lajosban van még lehetőség. Lehetne róla írni. Bizonyára fogok is. Pályafutása csúcsán is visszavonultan élt. Tartózkodott a médiától. Tudta, hogy nem érdemes célkeresztbe kerülni, mert mi van, ha meghúzzák a ravaszt. Jó! Elsütő billentyűt. Elsütő szerkezetet. Vagy amit akartok. Semmi esetre se gondoljatok perverz dologra, hogy mondjuk valaki, megdug egy rókát. Eszetekbe ne jusson. Annyit érdemes tudni Lajosról, hogy okos, fineszes (Fideszes) ember volt. Nagy kár, hogy az eszességét, gazemberségre pazarolta, és nem a közjó érdekében használta. Fogjuk a sorsra. Ez volt a karmája.
  • Ott tartottam, - hogy mit tegyek fel? Hogy minek? – azt az előbbiekben vázoltam. Tudva, hogy hiábavalóság. Minden hiábavalóság az ég alatt. Nekem meg ez a karmám. Franc tudja. Inkább kérdésként kellene feltenni! Ez a karmám?
  • Akkor, mit is tegyek fel? Végig futom a régi okhatározói mellékmondatokat. Amik nem voltak bejelölve, azoknak az első sorát begépeltem. A net kidobta, hogy megjelent. Az alábbit nem dobta fel. Akkor olvassátok ezt.

mert,

képzelje el azt a szituációt orbán bukik a huszonkettes választáson és a miniszterelnök egy nő lesz―az lenne számára a megalázó―ábránd―nő nem való ijen posztra―politikusnak sem való―úgy értve igazi nő―nem elég tökösek―túl sok bennük az empátia―hogy jönne az ki―együtt érezni a nincstelenekkel―legalábbis itt a nők nagy része gondoskodó ―nem való politikusnak―még valami ami a magyar politikusok terhére van―az öregek―a szövegük szerint az öregeket megbecsülik―ami igaz lehet―megbecsülik de nem sokra―most hitegetés van hogy visszahozzák a tizenharmadik havi nyugdíjat―hosszú évek alatt nem adták meg ami emelés járt volna―most azt három év alatt megadja―ha megadja―kell neki az öregek szavazata―az öregek a beígért dógokért is szavazatokat adnak―örülnek hogy kapnak valamit―aztán vannak az alulképzettek és a vagyontalanok―ezekkel is csak a baj van―a társadalom szempontjából ―a politikusoknak ezzel semmi bajuk nincs―kis segéjjel közmunkával egészen jól kordában lehet őket tartani―másrészt kifizető az embereket butaságukban megtartani hisz akkor bármit bevesznek csak jó szöveg környezetbe kell tenni a keserű pirulát―ráterítik álcaként a törődés szép köpönyegét―mire rájönnek hogy a mumussal van dóguk mán késő―mire rájönnek hogy megszopatták őket már késő―akkor újra megy az ígérgetés amit megint csak bevesznek―tudja orbán miért nagy politikus―majmot csinál mindenkiből―mindegy neki hogy eu vagy usa vagy az utolsó senki cigány közmunkás―orránál fogva vezeti a néppártot is―azoknak az ő szavazatára van szüksége―mint neki a cigányokéra meg az öregekére― ijen egyszerű ez―a natót is megszívatta―esze ágába nem vót hogy megcsinálja az elvárt és megígért fegyverkezést―ő egy szószegő ürge

  • Most mondjátok meg. Milyen véletlenek vannak. Megint ott tartunk, hogy ábrándozik az ország, hogy bukik Orbán Viktor. Csacska lelkek. Nehogy még a fővárost is megnyerje! Nem tudom mire fel ez a túlzott önbizalom. Igazából, az ellenzék sem akar nyerni. Minek? Nekik is csurran, cseppen. Elüldögélnek a jó meleg pisiben. Gondoljátok már végig! Kinek hiányzik? – nyűgöket a nyakába venni. Felelősséget vállalni. Mondjuk a kormány sem vállal felelősséget. Mindég van kit okolni. Az ellenzék, nagy szarban lenne. Ők elkötelezettek az unió irányába. Nem szidhatnák Brüsszelt. Az Orosz elvtársakkal sincsenek jóban. Bár politikusnál, könnyen változhat a helyzet.
  • Jut eszembe! Tényleg visszajött a 13. havi nyugdíj. De van miből! Rendre nem adják oda, ami a törvény szerint járna. Még egy dolog. A mellékmondat befejező része nem áll meg. Orbán az oroszok felé elkötelezett, és tarja a szavát. -.appa.  
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2218365397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása