appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Azon töprengtem, 148/2023 (08.30.) töprengés

2023. augusztus 30. 06:18 - appasztorik

  • hogy miért is van az, nem esik mindennapra egy töprengés. Földrengés vajon esik e? Sok tektonikus lemez van, azok meg mozognak. Persze mondhatjuk, - kit érdekel? A Föld nagy. Ahol a Földrengés van, ott meg egyáltalanjába nem örülnek neki. Hú, de régen nem hallottam az „egyáltalan”-nak ezt a változatát. Mikor hallottam, akkor úgy hangzott „egyáltalannyába” Na, ez is, kit érdekel? Lépjünk is tovább.
  • Nagy hírek vannak. Tegnap este megint lett világítás. A ház előtt és mögött is. A múltkor egy éjszaka volt világítás a ház előtt. Kit érdekel? Hát Minket lakókat. XXI. század van. A technika kora. Magyarország legsikeresebb korszaka. Hogy honnan tudom? A kormány mondja. Azok meg komoly emberek. Almási Jani barátom kérdezte, annak idején „köteles Ű hazudni”? Hajjátok? Azt gondolom, (így szőrmentén végig gondolva a dógokat) változtak a dógok. Manapság a komoly ember köteles hazudni! Egyébként nem veszik komolyan.
  • Tegnap hajnalban kinéztem az ablakon. Láttam, hogy egy BZ megy Debrecenbe. Az rendben van, hogy sok cigány fiatal leszáll Nánáson, mert ott dolgozik. Ott van munka. De ott fel is szállnak. Dorogon szintén. (Nehogy megtéveggyetek, ez a hajdúk Dorogja). Így aztán a Böszörményben felszállók egy része már állt. Jó trükk lesz ez, amikor holnapután indul az iskola szezon. Van megoldás. Onnan járjanak busszal. Gyakran indul. Na! – ezt megoldottuk.
  • Bármi történhet. Csakhogy az entrópia növekedés, a széthullás, a megsemmisülés, a káosz felé viszi a világot. Mindezekből, Én nem következtetek semmi jóra. Meglátásom szerint, nem várható tőle. Hát ne várjatok Ti se.
  • Határozottan van benne valami, asszondom. Meg, folyton várunk valami jobbat. Ami nem jön el, csak keveseknek. De azoknak nagyon.
  • Most, hogy mára nyolcórás áramszünet van betervezve, szidják szegény Lőrinc barátot. Nem abban reménykednek, hogy kisvárosunkban nem lesz annyi sötét utca. Vannak olyan sötét helyek, hogy oda még a bűnözők se mernek menni. Most mondhatjátok. Minek mennének oda? (Na, jó. Ez inkább kérdés volt, az nem kérdéses). A kutya se jár ott. Az is fél. Azon vannak kiakadva, hogy Lőrinc luxus jachtja 80 millióba kerül naponta. Kit érdekel? Ezt most Én kérdem. Olcsóbb lenne, akkor a kenyér? – ha nem lenne hajója. Nem valószínű.
  • De, ami drágább lesz. A MOL kutaknál megkezdték az átszereléseket, hogy az üzemanyag áraknál, az ezernél nagyobb számokat is kilehessen írni. Van itt előrelátás, kérem. Mondják, változni fog a jövedéki törvény. Ezek szerint nőni fog. Nem kétséges. Magyarország jobban teljesít. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr1118203731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása