appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Történelmi hűség 134/2023 (07.27.) töprengés

2023. július 27. 06:30 - appasztorik

  • Többször mondtam már, hogy a történelmet nem tartom tudománynak. A politika sem az. Szélhámosság. Miért nem tudomány? Mert nem az. Nem elégíti ki a tudomány kritériumait. Mondom mi a tudomány. Még jobbat tudok. Nem is Én mondom, hanem a Wikepédia. Azt mondja: „tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló tevékenység és az e tevékenység során szerzett igazolt (tesztelt vagy bizonyított) ismeretek gondolati rendszere. A tevékenységnek bárki által megismételhetőnek kell lennie és végeredményében azonos eredményre kell vezetnie ahhoz, hogy az eredményt tudományos eredménynek nevezhessük”.
  • Na! Ugye, hogy igazam van. Mindent kikiáltanak tudománynak. Aki egy kicsit is ad magára, az a tudomány művelője. Tudományos munkatárs. Az újságírás is tudomány. Gondoljatok csak Havas Henrikre, Báyer Zsoltra.
  • Azt mondom a történelemnek nincs semmi jelentősége. Történelem nem létezik. Nem jelent semmit! Mert, mi a történelem? Az amit, - és ez nagyon lényeges! – ahogyan leírtak, feljegyeztek. Csak gondoljatok az Orbán Viktorról készített tikosított dokumentumfilmekre. Ezért nyugodtan mondhatjuk. A történelem visszamenőlegesen is változik. Természetesen, már a lejegyzéskor is módosul. Nagyon nem tenne jót a lejegyző személy egészségének, ha lejegyezné a teljes valóságot. Nem most. Régen se. Gondoljátok végig. Kőbánya, sóbánya, Recsk, uránbánya. Most megírhat mindenki mindent. Demokrácia van. Ha-már megpendítettem a hamisítást. Gondoljatok csak arra, a fáraók egyszerűen kivésették, a kőbe vésett hieroglifákból, a neki nem tetsző elődök nevét. Még-hogy történelmi hűség?
  • Higgyétek el. A Kádár korszak nem is volt rossz, mint ahogy feltüntetik. Főleg a vége. Örültünk, hogy vége lett. Senki sem gondolta, hogy ez lesz belőle. Csak Orbán Viktor. Erre készült elejétől fogva, hogy Magyarország mindenható ura lehessen. Lett és mindörökké. Módosítva, a most és mindörökké-t. Két verzióból is lehet választani. Igazából nem. Mind a kettő dráma. Az utóbbi filmdráma, amit James Jones regényéből írtak át filmre. Az első, maga az élet. A Mi sanyarú magyar sorsunk, amit a nemzetvezető urunk szerint Sorosnak köszönhetünk.
  • Az jutott eszembe. Viktor olyasmi, mint Mátyás király. Nagyon jó a sajtója. Ötszáz év múlva Viktor királyról is csak a jó dolgok maradnak fenn. Dolgoznak rajta rendesen. Könyveket nyomtatnak dicsőségéről. Filmeket készítenek, a jövőszámára. Mátyásról is tudjuk, hogy bevezette a füstadót. Volt minden. Kapuadó, füstadó, ablakadó. Erre tendál minden. Még rosszabb. Meg is valósult, csak más néven. Gondoljunk a másik Mátyásra. Rákosira, aki lesepertette a padlást. Nem tisztaság mániás volt. Akkor ott tartották a terményt. Viktorunk lesepertette a magánnyugdíj számlákat. Na! – ez jobb? -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr818179945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása