appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Különvélemények a felcsúti óriásról III. 131/2023 (07.24.) töprengés

2023. július 24. 07:56 - appasztorik

(Régi jegyzetekből)

  • Ha emlékeztek még rá, volt egy olyan párt, amelyik elég sikeres volt egy időben, és amelyet maga (gyakorta folytatódik az ilyen fordulat azzal „az ördög”, de itt nem) Orbán Viktor indított útjára, Vona Gabival. A mostani elnök Gyöngyösi Márton arról értekezett, az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy Putyin utolsó európai szövetségese kivezeti Magyarországot az Európai Unióból. Úgy mondta, hogy ma, de ezek a megnyilvánulások, még az évértékelő körül történtek. A meg, nem ma vót. Az évértékelő, Orbán egyik kedvenc szórakozása, amivel egyben szórakoztat is. A kormány közeli sajtó, elragadtatva, mámoros boldogságban úszva kéjeleg a nagyszerű beszéd részletein. Nem győzvén betelni vele. Az ellenzékiek, ellenségeskedve fumigálják, vérmérsékletük szerint, amiről kimondhatjuk, hogy a magyarok dicsérete. Most ne gondoljatok magatokra. Nem mind magyar, aki itt lakik. Csak az magyar, aki megfelel Orbán kritériumainak, és a nertársaknak.
  • Mondom is, hogy a Párbeszéd nem ilyen párt. Igen! – van ilyen párt, hogy Párbeszéd. Pár ember beszél benne. Most inkább perbeszédet tartottak. Asszonták, ha Orbán valóban évértékelőt tartott volna, akkor elmondta volna, hogy: csődpolitikája nyomán lett 2022-ben Európa-bajnok a magyar élelmiszer-infláció, miközben a családokat elborították a kifizethetetlen rezsiszámlák, a nyugdíjakat pedig már a kanyarban lehagyta az áremelkedés. De arról sem beszélt, hogy miatta ül Magyarország Európa szégyenpadján. Ő az egyetlen, aki támogatja Putyint. Európa agresszorának titulálták, pedig Putyin nem is európai. Azt is mondták róla, hogy ő a szuverén Ukrajna békés polgárainak hóhérja. Nehogy félreércsétek mán. Nem Orbán, hanem Putyin.” Azt is hozzátették, hogy a miniszterelnök miatt nem jutnak hozzá a magyarok a nekik járó uniós forrásokhoz. Mindenki tudhassa, aki kicsit is foglalkozik a politikával, hogy ez nem igaz. Azért nem jutunk hozzá a forrásokhoz, mert az Eu. nem adja.
  • Befejezésként egy nem-csakhogy különvélemény, de különös is. Hallga, csak. Orbán Viktort is megilleti az, azonos elbánásmód joga, mint ahogy Csaucseszku-ékat. Hát gondolhassátok, hogy ez a mondás nem politikustól származik. A politikusok előrelátó, okos emberek. Nem kívánnak másnak olyat, amit ők sem fogadnának szívesen. Ki tudja? – mit követnének el ők is a hatalom bűvöletében.
  • A hatalom bűvöletéről jut eszembe Bujusz, 2019-es előadása. Biszku Béláról azt mondta: “utolsó, mocskos gyilkos”, megbocsáthatatlan, hogy nem volt elszámoltatás, nem ítélték őt el. Erre azt mondom. Hatalmas szerencséjük volt azoknak, akiket 56 után elítéltek. Micsoda, vérengzés lett volna, ha ő van Biszku Béla helyében. Gondoljatok bele, - miket mond? Hogy bánik az ellenzéki képviselőkkel.
  • Kifejtette azt is, miért nem fiatalos és szabadelvű. “Mert nem vagyunk fiatalok. Egy hatvanévesnek hülyén áll, ha huszonévesként viselkedik.” Megkérdezték: miért nem szabadelvű a Fidesz? Azt mondta: “nem szeretem a liberális felnőtteket.” Hát? – nem akarom Én kisebbíteni az érdemeit. De! - nem hinném, hogy ő határozza meg a Fidesz ezen irányú megnyilvánulásait. Van ott nála kövérebb, aki többet nyom a latba.
  • A Fideszről azt mondta, “ösztönösen zseniálissá alakult képződmény.”
  • Ráadásul mondott egy jó poént. Ők nem változtak az elmúlt 30 évben, csak a világ. Bujusz tata. Értelmezve, a fennebbi okfejtést. Mi van akkor a hülyén viselkedő huszonévesekkel? -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr8718177465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása