appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Viszonyunk a többi néppel 114/2023 (06.27.) töprengés

2023. június 27. 06:01 - appasztorik

  • Unalmamban elkezdtem szemicskézni, a Mi nemzetvezetőnk által mondottak közt. Megnyerő, milyen barátságos hozzáállásunk van a dolgokhoz.
  • Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol nincsenek akadályok a befektetések előtt. A külföldi befektetők munkahelyeket teremtenek Magyarországon, ezért a barátaink. Magyarországon kiemelkedően jó a közbiztonság, emellett megvan „a tisztelet kultúrája”, miközben a világnak ezen a felén kezd eltűnni a tisztelet. „Egyre kevésbé tisztelik a Jóistent, nem adják meg a tiszteletet a nemzeteknek, és a családokról sem úgy beszélnek, ahogy azt a családok megérdemelnék”. Van, ahol ezt – a tisztelet kultúrájának eltűnését – természetesnek tekintik. Ki is találtak rá egy szót, „progresszió”. Ezért tőlünk nyugatra mindenki progresszív, de mi nem osztjuk ezt a vélekedést.
  • Magyarországon mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezett emberekre sem úgy tekintenek, mint akik fenyegetést jelentenek, hanem egy fejlett civilizáció képviselőiként, "és nem szégyellünk időnként tanulni is tőlük".
  • Magyarországon senkit nem oktatnak ki demokráciából és emberi jogokból. Ez tiszteletlenség lenne azokkal szemben, akik megtisztelnek minket azzal, hogy eljönnek hozzánk.
  • Attól, hogy nyugaton fölépítettük az emberi jogokra épülő demokráciát, nem gondoljuk, hogy ugyanez a világ más részein is ugyanolyan pozitív következményekkel járna, mint nálunk. Ezért mi elismerjük minden országnak a jogát, hogy maga alakítsa azokat az intézményeket és eljárásokat, amelyeket a leginkább sikeresnek tart a maga számára.
  • Magyarország ma már gazdasági sikertörténet, száguld az export, a növekedés a második leggyorsabb az Európai Unióban. Az országnak stabil pénzügyi rendszere van saját valutával, amelyet belátható időn belül meg fog őrizni. Nincs napirenden Magyarország csatlakozása az euró-övezethez.
  • Azt látjuk, hogy Európában azok a sikeresebb országok, amelyek nem részei az euró-zónának. Magyarország ezért nem fog kétes csatlakozási kalandokba bocsátkozni a következő időszakban, meg fogja őrizni a stabilitását a saját pénznemén keresztül.
  • A külföldi befektetők számára különösen érdekes lehet a magyarországi ingatlanpiac, az évente 8-10 százalékos növekedést produkáló turizmus, továbbá az egészségipar, a vízgazdálkodás, valamint a mezőgazdaság és élelmiszeripar.
  • Mondta mindezeket Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén a Hiltonban. Ne feledjem már el a rendezvény időpontját. 2015.06.09-10. Változott az óta a szemléletünk? Hát árnyalatnyit, itt-ott.
  • Egy valami biztos. Az Euró induló árfolyama, 06.01-ei 309.69 Ft-os MNB középárfolyama 06. 30. napon 315.04 Ft-ra alakult. Ennyit ezekről. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr218154308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása