appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Háborúpárti e Orbán? 113/2023 (06.26.) töprengés

2023. június 26. 06:16 - appasztorik

  • Minden bizonnyal. Az Orosz-Ukrán háború legnagyobb nyertese. Hatalmasat kaszált, a magas áron vásárolt orosz gázon. Magyarországot, a rendkívüli állapot miatt, korlátozás nélkül uralhatja. Precízen kivitelezi: „az embereknek úgy kell ártani, hogy ne lehessen félni a bosszútól”. Vót kitől tanulni. Ezt csinálták a szocializmus építésének időszakában is. Tévedtek. Ezt nem Kádártól tanulta! Sok mindent tanult Tőle az bizonyos, de az idézet, Machiavelli mondása. Ő is politikus volt, és mint olyan, nyilván aljadék, ám elengedem ezt a szálat. Abban reménykedem, hogy Orbán nem lesz olyan hosszan uralkodó, mint Kádár volt. Kádárnak volt egy szembetűnő vonása Orbánnal szemben. Nem utálta, a Magyarországon élő magyarokat. Nem volt annyi kitolás, a honi magyarokkal, mint most.
  • Megint azt mondom. Minden bizonnyal háborúpárti. Békét hirdet, közben hadsereget épít. Viszonylag komoly fegyverkezésbe kezdett. Erős hadsereg kell, hogy megvédjük magunkat! Ki ellen? Vagy visszafoglaljuk? - az Ukránoknál lévő ősi magyar területeket. Netán a Felvidéket? Aztán Erdélyről, már ne is beszéljek. Drága magyar testvéreim, - vóna itt mit csinálni! Méghozzá, nem is kevés. Ezzel még a Mi Hazánk Mozgalom is egyet érthet. Tuggyátok mit? Daloljuk együtt a nemzetit: A magyar név megint szép lesz, Méltó régi nagy híréhez; Mit rákentek a századok, Lemossuk a gyalázatot! Oszt mi van akkor, ha mégse? Legfeljebb kenünk még hozzá. Nyugi. Úgyis új évezred van.
  • Hagyom ezt az egészet. Most visszatérek, a nyitott társadalom kérdéséhez. Az, amit a múltkoriban fejtegettem. Vajon, mi a fenéért? Mi is az a nyitott társadalom? Igazából, nem is érdekel senkit. Minket meg nem is érint. Azt mondja, ezzel kapcsolatban az okosság. Nyitott társadalomban egyetlen vallás, egyetlen világnézet, életfelfogás, egyetlen kultúra sem törekedhet kizárólagosságra. Ennél a kitételnél, már megbukott a NER. Nemzetet hirdet, de egy szűk, baráti, kormány közeli, és családi kört érint. Hát? – nem az Arany Jánosét az biztos.
  • A nyitott társadalom olyan egyéneket és szervezeteket támogat, amelyek a véleménynyilvánítás szabadságáért, az átláthatóságért, a felelős kormányzásért küzdenek. Az ilyen társadalom jellemzőjeként, mondhatjuk elősegíti az igazságosságot és az egyenlőséget.
  • Az előbbi, többszörösen összetett mondat, ne tévesszen meg senkit. A társadalmak nem csinálnak semmit. Mármint abból, amit fennebb olvashattunk. Minden társadalom, irányítás alatt áll. Ez, az irányító szervezet gyakorolja a hatalmat. Minden hatalom preferál valakiket. Ezzel el is mondtam mindent. Kiderül, hogy az előbbi mondat jól hangzik. Lehet rá hivatkozni. Lehet érvelni, hogy egy nyitott társadalomban így van, meg úgy van. Olyan ez, mint az Egyetemes emberi jogok nyilatkozata. Ehhez Mi is csatlakoztunk. Szeretünk álmodozni. Mindenféle dógokról. Nagy, erős Magyarországról, ahol Mi határozzuk meg a világpolitikát. Lobó mondása jut eszembe: az nem ennek az Istennek, az idejébe lesz. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr8518153626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása