appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A tudós klubok

2022. augusztus 17. 19:32 - appasztorik

  • Azt mondtam az UCS-ra, hogy volt már ilyesmi az emberiség történetében. A római klub is ilyesmi volt, csak egy évvel korábban volt alapítva, mint az UCS. A Római Klub székhelye Hamburgban volt, majd 2008 nyarán áttették Svájcba (Winterhur). Ez, egy globális eszmecserét folytató, nem üzleti jellegű szervezet, ami különböző nemzetközi politikai kérdésekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
  • Valami olyasmi ez mint a zenében a The Monkees volt (1965-1971). Egyértelműen a Beatles ellenében hozták létre. Azt ugye mondtam, hogy a Bécsi Kör tagjai zömében filozófusok voltak. Az UCS székhelye az Egyesült Államokban található Cambridge-ben található. Mivel elsőre az embernek, a híres angliai egyetem ugrik be, ezért teszek egy kis kitérőt. Kétségtelen szoktam kitérőket tenni. Mi több, megjegyzést fűzök hozzá, esetleg emlékeztetetek dolgokra, de szigorúan csak akkor, ha szükségesnek tartom. Lám csak, itt a jó példa. Ezt most pont szükségesnek tartom. Szóval ez a Cambridge, amiről beszélünk Middlesex megyében, Massachusettsben, az Amerikai Egyesült Államokban található. A város lakossága meghaladja a százezer főt. Arról nevezetes, hogy itt található a méltán világhírű Harvard Egyetem, és a Massachusetts Institute of Technology (MIT). Emlékeztetnélek Benneteket, hogy az „Agymenők” című sorozatban emlegették az emájtit. Hogyan kapta a település a nevét? A magyarázat nagyon egyszerű. Még 1638-ban, az angol Cambridge-i Egyetem tiszteletére kapta, ezt a nevet. 
  • De, hagy szapuljam megint kicsit az elektronyos autókat. Azt olvastam egy cikk hivatkozásában, hogy a Kínai Ritkaföldfémek Társasága (nem is gondoltam, hogy van ilyen) azt állapította meg hogy, 1 tonna ritkaföldfém előállításákor 75 tonna savas hulladék, és mellette 1 tonna radioaktív hulladék is keletkezik. Számomra ez utóbbi eléggé meglepő, már-már a hihetőség határát súrolja. Itt azért, csak megjegyzem. Földfémek alatt, ne azt értsétek, ami a periódusos rendszerben van. Itt azt kell érteni alatta, ami kigyön a Földből. Ehhez hozzáteszem, hogy a feldolgozások során, a költségkímélés miatt, a hulladékokat nem mindig kezelik megfelelően, de ez mindenütt máshol így történik az iparban. Tehát a helyzet, minden téren aggasztó. Ami költségkímélés terén érthető is, de ez nem menti fel a profit éhes befektetőket. Miért is mondom ezt? Hiszem, hogy a nagy környezetkímélő duma ellenére, mégiscsak a profit határoz meg mindent. Mondhatjuk az nagyon jó, hogy ezek az áldott nagyon gazdagok ilyen marhaságokra is adnak pénzt, mint a környezetvédelem. Adnak, de cserébe hasznot is akarnak érte, és nem is keveset. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7517910299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása