appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Tegnap azt írtam 74/2024 (IV.24.) töprengés

2024. április 24. 10:43 - appasztorik

  • K. Gandhi. Jól gondoljátok, ez a Gandhi, az a Gandhi. Mohandász Karamcsand Gandhi, aki a híveitől kapta a Mahátma Gandhi tiszteletnevet. (Mahátma szanszkrit szó, jelentése: „Nagy Lélek”). Ő indiai jogász, politikai és spirituális vezető, az indiai függetlenségi mozgalom vezéralakjaként vált ismertté. Így már érthető, hogy spirituális vezetőként úgy látta, hogy az üzleti ügyekben is helye van az igaz mondásnak. Úgy gondolta az igazmondás összeegyeztethető az üzleti élettel. A történethez tartozik, hogy a család, kereskedő volt. Gandhi gudzsaráti kasztnév, vagyis a kereskedők (vaisja) kasztjába tartozott.
  • Azt is írtam, hogy ma nincs üzleti tisztesség. Mindent úgy gyártanak, hogy mihamarabb tönkremenjen. Dobd el! - vegyél újat. Fogyasztói társadalom van. Ehhez képest minden szöveg arról győzködi az egyszerű halandót, hogy kímélje a környezetét. Vegyen elektromos autót. Legyen minden tölthető. Praktikus. Egy kapcsoló segítségével megbénítható minden közlekedés. Igen. Az üzemanyag kutak sem tudnak kiszolgálni, ha lekapcsolják az áramot. Vásárolni sem lehet majd. Ugye milyen remek perspektíva. Ez lesz a szép új világ. Nyugi! –Szép lassan vezetik be 2050-ig. Hol van az még?
  • Egy érdekesség. WEF-ben gyűltek össze a jelenlegi leghatalmasabb globális erők, hiszen a legnagyobb gigacégek, pénzintézetek, nemzetközi szervezetek, médiumok, a tudományos élet szereplői, (és sorolhatnánk tovább) egyaránt a WEF tagjainak számítanak. Mi sem természetesebb, hogy minden megmozdulásuk arra megy ki, hogy a Föld leggazdagabb embereinek érdekeit védje.
  • Jut eszembe. Sváb nevéhez kötődik egy magas szintű járványgyakorlat, amelyet 2019. októberében tartott. Közel öt hónappal a Covid-19 járvány kitörése előtt. Pár hónappal ez előtt engedték rá, a kínaiakra a vírust. A szponzorok a gyakorlatnál a Johns Hopkins Egészségbiztonsági Központ, valamint a Bill és Melinda Gates Alapítvány volt. Ők, 2020-ban, aktívan támogatták a pandémiára adott választ. A londoni Imperial College londoni tagja, Neil Ferguson elmondta, a bezárkózásokat senki sem javasolta addig, amíg Xi Jinping ki nem jelentette: „nálunk Kínában ez működött”.
  • Xi Jinping (ejtsd, Hszi Csin-ping) azért nem akárki. Röviden bemutatva: kínai politikus, aki a Kínai Népköztársaság elnöke. 2012. november 15 óta. Egyben a Kínai Kommunista Párt főtitkára, a Központi Bizottság Politikai Bizottsága Állandó Bizottságának, gyakorlatilag az ország legfelső hatalmat irányító testületének az első embere. Nem mellesleg a KKP Központi Katonai Bizottságnak az elnöke is. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr518388731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása