appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Megsegítünk 96/2024 (V.27.) töprengés

2024. május 27. 06:44 - appasztorik

  • Az jutott eszembe, hogy a Mi kormányunk sokszor hirdeti meg a kis és középvállalkozások támogatását. Hogy mennyire van ez így, nem tudom. Kormányunkat dicsérendő, mondtam egyszer, egy pénzügyekben jártas személynek: jó dolga van most a vállalkozóknak. Azt mondta a rádió: akár 100 millió forint hitel, különösebb vizsgálat nélkül. Azt mondta erre az illető: azért nem ilyen egyszerű ez. Vannak feltételei. Ezen eltöprengtem. Én se adnék hitelt, csak úgy ittyre-fittyre. Nem kérdeztem meg. Mit vizsgálnak? Csak nem azt, - a vállalkozó mennyit csorgat vissza?
  • Azt is olvastam, hogy világ tendencia a kisvállalkozások kiiktatása. Sajnálatos, hisz ezekre úgy tekintenek, mint a szólásszabadság, és a függetlenség utolsó bástyái. Lehet, pesszimista vagyok, de nem hiszek ebben. Hazai viszonylatban, - mit tehet egy kis vállalkozás? Eltapossák! Jobb esetben a vállalkozó kap valamicskét. Ha elsőre odaadja. Egyébként, megindulnak a hatóságok, a vállalkozások nyakára, hogy ellenőrizzék betartják e, az előírásokat. Ha akkor se adja, akkor betartanak neki addig, míg örömmel adja oda potompénzért, valamelyik kívánós nertársnak. Jutott eszembe, hogy nem különböztethető meg ebből a szempontból a nagy vállalkozás sem. Gondoljunk csak Bigére, a műtrágya királyra. Azt suttogták, hogy a csúnya Csányi nertársnak jutott eszébe: milyen jó is vóna, ha ő műtrágyát gyártana!
  • A világban másképpen megy. Ott szigorúan ellenőrzött nagyvállalati világ van. Ott betartanak minden előírást. Így lesz ez akkor is, ha ideköltöznek Magyarországra. Nem kell imádkoznunk: Uram, ments meg Minket a gonosztól.
  • Nehéz elhinni, hogy igaz lenne, amit mondanak. Környezetvédelmi szempontból költöznek ide. Ezt bárki végig gondolhatja. Európába szánják a termékeket. Ha a Távol-Keleten gyártják, akkor onnan ide kellene szállítani. Mekkora környezeti terhelést jelentene az? Ez elkerülendő. Ezt bárki megtenné, ha egy kicsit is törődik a jövő generációinak, leendő környezetével.
  • Ennél a nemes gondolatnál álljunk meg. Úgy értem, hogy ne gondoljátok tovább. Tudom. Azt szoktam mondani: gondoljuk végig. Mi lenne, ha végig gondolnánk? Akkor egy népies kifejezéssel élve kiderülne, hogy szar van a palacsintába. Az alapanyagokat ide kell szállítani, ami csak terheli a környezetet. Kiderül a környezetvédelem, itt is hazugság.
  • Arról még nem is szóltam, hogy nincs hozzá munkaerő. Ezért hoznak ide munkásokat. Ez is bizonyítja, Mi befogadó ország vagyunk. Tudom fogadtunk be bűnözőket is szép számmal. És akkor mi van? A legjobb országokban is megesik. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3518414345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása