appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Valamicskét Simicska kapcsán       59/2024 (III.25.) töprengés

2024. március 25. 06:58 - appasztorik

  • De most tényleg! Miért is ne! Megérdemel annyit az, aki megalapozta a Fidesz pénzügyi birodalmát, hogy szenteljünk neki néhány sort. Az kétségtelen, hogy sokan, sokszor elég rossz megvilágításba helyezték. Összefüggésbe hozták, gyanúsan furcsa pénzmozgásokkal, mutyizásokkal. Nevéhez kötnek kétes ügyleteket. Mi több ezek eltüntetését. Belátom Én azt, hogy Lajosnak nem valami jó a sajtója. Arról is vannak hírek, hogy az 1998. évbeli országgyűlési választások előtt Simicska megkezdte eltüntetni a nyomokat, amik bizonyítékot szolgáltathattak volna a Fidesz kétes ügyleteire. Most komolyan, - kinek mi köze a Fidesz belső gazdasági ügyeihez?
  • Nem volt mindenki rossz véleménnyel Lajosról. „Egyetlen srác volt idősebb, Simicska Lajos, ő volt a legokosabb közöttünk „. A mondatot Orbán Viktornak tulajdonítják. Sok dolog jelent meg a régi időkben, amiket a nagytöbbség komoly, megbízható hírforrásként tartott számon. Gondolok itt a Blikk-re és a hasonló termékekre.
  • A dolgok úgy alakultak, a Torgyán József vezette kisgazdáknak köszönhetően, hogy a Fidesz 1998-ban nagy győzelmet aratott. Eljött az, az idő, mikor látványosan Simicska is kapott valamit. És, nem is akármit. Őt jelölték az APEH elnökének. Sokan vélték ezt hírlapi kacsának, hiszen mint azt említettem Lajosnak nem volt jó a megítélése.
  • Orbán Viktor 1998. szeptember 11.-én nyilatkozta a Hét Nap számára. „A jelöltet a lábujjától a feje búbjáig átvilágítják. A magánéletét éppen úgy, mint a gazdasági érdekeltségeit. E vizsgálatok eredményeinek ismeretében vállaltam például az APEH elnökének kinevezését.” Gondolom, ez benneteket is megnyugtatott volna, és onnantól nyugodtan megbíztatok volna Lajosban.
  • Mit tett Lajos? Hát először is, eltávolította az APEH alelnökeit. Azért valaki, csak kellett mellé, ezért maga mellé vette saját embereit. Nincs ebben semmi kivetni való. Mindenki szívesebben dolgozik olyan emberekkel, akikben megbízik. Szíve joga mindenkinek. Orbán is megválogatja a munkatársait. A legalkalmasabbak kerülnek abba a pozícióba, amit Orbán kitalál. Így volt ezzel Lajos is. Akkor került oda, aki később az utódja lett, Vida Ildikó. Emlékezzetek rá. Ő volt az, aki 2014-ben személyesen ment el az amerikai követségre megérdeklődni, - miért tiltották ki az USA-ból. Közben hangoztatta: „nem tudok angolul”.
  • Lajos nevéhez köthető a „hosszú bájtok éjszakája”. Ez volt az a buli, mikor leállt az APEH, biztonságos rendszere. A dolgozókat hazaküldték. De tényleg, - mit üldögéltek vóna ott teljesen feleslegesen? Az esettel kapcsolatban voltak mindenféle vizsgálatok. A mai napig sem tudni, vesztek e el akkor adatok. Részemről biztosra veszem, hogy igen. Különben, - miért csinálták volna? A vizsgálatok során találtak fájlokat, amiket megpiszkáltak, de azok nem érdemlegesek. Ez benne a trükk. ha semmi nyom nem maradt volna, az nagyon gyanús lett volna. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr9118363183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása