appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Hogy kezdődött a Fidesz?   53/2024 (III.13.) töprengés

2024. március 13. 06:57 - appasztorik

  • Először is kellett hozzá két gimnáziumi jó barát. Ez Orbán és Simicska személyében a sors kegyéből meg is adatott. Ez a barátság a katonaévek alatt egyre szorosabb lett. Az egyetemi évek alatt tovább fokozódott. Ez úgy alakult ki, hogy Simicskát harmadik nekifutásra vették fel az ELTE jogi karára. Így történt, hogy egy évfolyamban tanultak. Mit csináljanak az unatkozó egyetemisták? Elkezdtek politizálni. Ahogy hírlik, már a kezdeteknél megjelent erőszakos énjük. Nem tűrték ha, más véleményen volt valaki, mint ők. Végül aztán a Bibó István szakkollégiumban jött össze az a társaság. A kollégium 1983-ban alakult. Az akkori Fideszesek az óta, fiatalokkal feltöltekezve, hosszú évek óta szipolyozzák az ország lakosságának szegényebb részét. Vagyis a nagyobbat. Ez által, egyre több szegény embert létrehozva. Ja, kérem! Azt, amit szétosztanak, az övéik között, azt valakiktől el kell venni. Kétségtelen, akik idejekorán csatlakoztak a Fideszhez, azok jól jártak. Egyre inkább dívik, a kaparj kurta neked is lesz. No, lám csak ez sem mai találmány.
  • Most jutottam el odáig, hogy válaszoljak a címben feltett kérdésre. Az említett páros, már az egyetemi évek alatt elkezdte szervezni pártjukat. Az öregek még emlékeznek rá, a Fidesz nem az volt, amivé mára alakult. Liberális pártként indult. Mostani megfogalmazásukat használva, libernyákok voltak. Azt írták egy helyen, „az akkori Orbán szemen köpné a mostani énjét”. Gondoljuk végig. A Kádár korszakban (akkor még nem tudhattuk, hogy a végén, bár voltak erre utaló jelek, pl. a Központi bizottság három frakcióra szakadása) nem állhatott elő egy párt, amelyik azt mondja: Kádár menjen nyugdíjba! Mi építjük tovább a demokráciát, hasonlatosat, mint amit Rákosi Mátyás csinált. Lássátok be! – ezzel a dumával, nem lett volna sikerük. A magyar társadalomban volt igény a liberalizmusra. Vagyis, odaálltak egy csoport élére, olyan módon, mintha az ő céljuk is az lenne. Jól tudták, hogy a tömeg, amikor elfogadott egy vezetőt, akkor azt követni fogja, akár a vérpadig. Na, jó! - ott megáll, és megnézi, hogy csapják le az illető fejét, majd követ mást. Ez így volt a történelem során számos esetben. Ma ilyesmi nem fordulhat elő. Vérpad sincs, de igény sincs rá. A diktátorok módszerei kifinomodtak. Elhitetik, hogy náluk jobb nem jöhet. Minden lehetőség közül, ő a lehető legjobb. Az istenadta nép örül neki, hogy a nagy szegénységben, ennyije is van, ami az éhenhalástól kicsit több. Nincs bátorsága rugódozni. Elhiszi, hogy így él a legjobban, és imádja a vezetőjét. A Föld legtöbb országában ez a módszer kerül alkalmazásra. Nyugodtan hozzátehetjük, hogy sikeresen. Még egy apróság. A diktátoroknak nincs lelkiismeret furdalása. A környezete, akik belőle élnek elhiteti vele, hogy minden a legnagyobb rendben. Ennyire egyszerű ez. A pszichológia fejlődését kihasználva, egyre könnyebben befolyásolhatók, manipulálhatóak széles tömegek. Szükséges még ehhez, hogy elegendő alulképzett, agy képzetlen személy álljon rendelkezésre. Ez nálunk meg van. -.appa. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7418352761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása