appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Engedjük el a püspököt 43/2024 (II.26.) töprengés

2024. február 26. 07:01 - appasztorik

  • Na, hajjátok! – Én többet foglalkozom ezzel a témával, mint maga a püspök. Az engedjük el, igazán akkor lenne helytálló, ha ő engedné el a püspökséget. De nem olyan fából faragták. Erről jut eszembe. Ha, ő is úgy lenne, mint Pinokkió, már hatalmas orra lenne. Szerencséjére őt nem az öreg Dzsepettó faragta. Szóval, elengedem ezt a püspök témát. Eleget foglalkoztam vele az kétségtelen. Azért még néhány gondolatot szánok erre a megtévedt bűnös emberre.
  • Az jut eszembe, azzal kapcsolatban, mikor kampányolt, hogy állami pénzeket tud szerezni az egyháznak. Vajon Jézus üzembe helyezte volna az ustort? Kiverte volna Balogot a templomból? - mint annak idején a kufárokat. Elengedem, ezt a szálat is.
  • A templomról, az Úr imádsága jut eszembe. Amit „Miatyánk” néven ismer, aki ismer. A sok képmutató politikus bizonyára nem ismeri, pedig csak néhány sort kellene megjegyezniük és betartaniuk. Igaz, „a mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma”, nem a politikusokra vonatkozik. Nem tőlük kérjük. Azt az ÚR-tól kérjük. Így nekik ezzel semmi dolguk. A „bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek”, szintén az Úr imádságában szerepel. Ebben a kérdésben, Nekem nem kell Balognak megbocsátani. Nem ellenem vétkezett. Vajon, akik ellen vétkezett, - azok megbocsátottak neki? Bizonyára, hiszen mindannyian várunk a megbocsátásra.
  • A református püspök is. Ezért február 8-án „elvonult imádkozni néhány hétre”. Tévedés ne essék! Nem barlangba, vagy a pusztába. Az már régen nem dívik. Van annál komfortosabb megoldás. Ausztriába ment. Csak kényelmesebb. Jut eszembe, - kinek a pénzén próbált megnyugvást szerezni háborgó lelke számára?
  • Nem hagyták szegényt imádkozni. A református zsinat visszarendelte, hogy számoljon be a történtekről. Videó üzenetben bejelentette, a pedofil gyermekotthon-igazgató bűntársának kegyelmi kérvényét nem ő nyújtotta be. Támogatta, az illető kegyelmi kérvényét, de emiatt nem mond le a református egyház vezetéséről. Tegyük hozzá, a legnagyobb tekintélyű református egyházkerület püspöke lemondásra kérte. Ez süket fülekre talált. Most mondhatjátok. Persze, ő akarja vezetni az egyházat. Oda pedig olyan ember kell, aki feltétlen híve az orbánizmusnak.
  • Mint például Bayer Zsolt, aki nekiment szegény püspöknek. Azt nem említetem, hogy a zsinat tartott egy szimpátiaszavazást. Ezen 86 százalékos győzelmet aratott. Nem 99 százalék, mint az utóbbi időben a kormány támogatottsága, de a lényeg, meg volt a kétharmad. Bevallom Bayer cikkében nagyon tetszett a 86 százalékkal kapcsolatban, „ezt érti, de a nagy kérdés az, vajon hogyan szavazott a Jóisten”.
  • A magyarok Jóistene úgy döntött. Megtarthatja a püspökséget, de az egyház vezetéséről mondjon le. Ez a kompromisszum érthető is. Mégiscsak segített két asszonyt eltávolítani a közéletből, akik nem tudták hol a helyük. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3218339461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása