appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Gyula napi pletykák 65/2023 (04.12.) töprengés

2023. április 12. 04:52 - appasztorik

  • Mindenekelőtt, és mindenki előtt éljenek a Gyulák. Igen! Jól értelmezitek, még Orbán előtt is. A Gyula méltóság név volt. Feleljek meg, a korszellemnek, a nádor elődje. Az ország második legmagasabb méltósága. Elferdítették a valóságot 1795-ben, amikor a latin Julius szóból eredeztették. Mert, mi volt Orbán? Fagyos szent. Még jó, hogy enyhe volt a tél. Ezt most, a mindenféle intézménybezárások miatt mondtam. Egyébként meg tisztában vagyok vele, hogy jelenleg ő a legmagasabb méltóság az országban. Tök mindegy, hogy mi van az alaptörvényben. Nem kell azt annyira komolyan venni.
  • Nagy úr a kényszer. Főleg, mikor minket súlyt leginkább a migrációs, a háborús, és szankciós válság is. Lássátok be, három a magyar igazság, de csapásból elég lenne egy is. Ha megpiszkálgatjuk a dolgokat, akkor az az egy csapás, maga Orbán Viktor. Belőle származik a többi. Megváltoztatott sok mindent. A közmondást is. Régen úgy szólt: három a magyar igazság, egy a ráadás. Most egy a magyar igazság (Orbán), három a ráadás. Persze ez nem igaz! Ha, csak három lenne a ráadás, akkor még el is vónánk. De úgy kell befejezni a közmondást: a többi a ráadás. Így sikerült elérnünk, hogy a jólét terén, az Unió utolsó előtti országa legyünk. Emlékszem régebben Orbán is ábrándozott, hogy utolérjük a sógorokat. Bizonyára titokban gondol erre most is. Meg Ki tudja, - mikre gondol még? A legszörnyűbb talán? - amiket a péntek reggelekre kigondol. Tuggyátok mit? Igaza van. Innen szép nyerni. Hajrá Orbán Viktor! Hajrá Magyarország!
  • Folytatom a pletyit Ursuláról, akiről az elején azt hittük, hogy a barátunk. Valamikor bíztunk benne. Talán Merkel hatására, még Viktor is támogatta. Békát melengetett a keblén. Gyanús lehetett volna az elejétől fogva. Hat évet töltött védelmi miniszterként, ami rekordnak számít. Botrányokba keveredett. Sok bírálatot kapott a német hadsereg gyenge felszereltsége miatt. Megvádolták, hogy megkérdőjelezhető, privát szerződéseket kötött két tanácsadócéggel is (McKinsey, és Accenture). Ez addig fajult, hogy 2018 végén parlamenti vizsgálóbizottságot hoztak létre, a tárca gyanús szerződéseinek kivizsgálására. Később von der Leyen beismerte, vétettek hibákat a szerződések megkötésekor. Azzal védte magát, egy sor új intézkedést vezettek be, hogy ez többé ne fordulhasson elő.
  • Gyanús lehetett volna az is, hogy a liberális szárnyához tartozott. Angela Merkellel szemben megszavazta, az azonos neműek házasodását lehetővé tevő törvényt. Vannak neki is ábrándjai. Arról beszélt 2011-ben, hogy az EU-nak olyan szövetségi állammá kellene válnia, mint amilyen Svájc, vagy Németország. Hozzátette, ezt már csak gyerekei, vagy unokái fogják megérni. Hát gyereke van bőven. Ne feledjük azt sem, hogy az Uniós oltóanyag beszerzéssel kapcsolatban is felvetődött a korrupció gyanúja (Pfizer beszerzés). -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4918100548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása