appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Horgász morzsák (10)

2022. február 24. 17:13 - appasztorik

Ez a recept sem mai gyerek, én 10 évvel ezelőtt találkoztam először vele és már akkor sem volt újdonság. Mondjuk Mi horgásztunk kenyérgalacsinnal. Még kocka sajtot is gyúrogattunk bele. A paprikás kenyérről ne is beszéljek. Ne kalandozzak vissza gyerekkoromra. Visszatérek a belga kenyérhez. A belga kenyér alatt most nem magát a belga kenyeret értsük, hanem egy olyan kenyérmorzsa és föld keverékét, amit vélhetően belga horgászok találtak ki, és általuk terjedt el a versenyzők között. A belgák nagyon nagy mágusai a földdel történő horgászatnak. A 2020-as adat szerint, az 1954-óta vezetett világranglistán jegyzett 4. helyük magáért beszél. Figyelemre méltó eredmény. A következő recept szintén a letisztult, hideg vizeken hozhat jó eredményt. Köszönhetően a kellemes kenyér illatnak. A mellé társított lösz meg tuningolja az egészet, hiszen a tiszta vízben ködöt képez, amiben szívesen turkálnak a halak, nagyobb biztonságban érezvén magukat. Egy kellemes fíderezéshez elegendő, 1 kilós fehér kenyér. Ehhez szükséges 2 kiló lösz. Amennyiben úszóssal, netán rakóssal akarunk horgászni, akkor dupla mennyiség is elfogyhat. Álljunk neki, és készítsük el az etetőanyag kenyeres részét. Először is a kenyeret megfosztjuk a héjától. Elkülönítjük a kenyérhéjat, ehhez hozzátehetjük, a más alkalommal félre tett kenyérhéjat is, és megpirítjuk. A fehér, kenyérbelet külön pirítjuk meg. Legjobb az olyan sütő, aminek az ajtaja üvegbetétes, és látszik, hogyan pirul. Nagyon oda kell figyelni. Ha odaégetjük, akkor keserű lesz, és az nagyon nem fog tetszeni a halaknak. Érdemes időnként átforgatni a tepsiben található kenyérdarabokat. Abból kifolyólag, hogy szép egyenletesen száradjanak, és piruljanak meg. Az etetőanyag állagának eltalálása kísérletezést igényel.  A boltban vásárolt földek nedvesség tartalma más, és más. Függ a típustól, és a fogalmazótól. Nem beszélve arról, ha magunk szedtük meg a földet. akkor a tárolás módjától függően kiszáradhat. Keresztanyám nagyon jó süteményeket sütött. Keresztanyám, nagyon jó sütiket készített. Anyám kérte a receptet. Keresztanyám sorolta.  De mennyi? – Erzsi. Mire Ő: hogy jó legyen. Látod azt Ilu. Erre Én is ezt mondom. Hogy jó legyék! Mint láttuk, függ a föld nedvesség tartalmától. Óvatosan kell a vízzel bánni ahhoz, hogy tökéletes állagúra tudjuk keverni az etetőanyagunkat. Míg gyakorlatot nem szerzünk, addig spriccentővel, folyamatos keverés mellett nedvesítjük a földet, amíg szépen össze nem áll. Jót tesz neki, a rostán történő áttörés. Lazább lesz a föld. A száraz, pirított kenyérmorzsa is kíván némi vizet. Ha, a földet kissé túlnedvesítettük, akkor a száraz morzsával korrigálhatjuk. Mikor már gyakorlatunk van akkor a megfelelő állagú löszt és morzsát összekeverjük. A szitán történő átnyomás ennek is hasznára van. Alapból, egy kenyérillatú lösz gombóc lesz az etetőanyagunk. Jól kivehetőek benne morzsa darabok. Hatás növelés céljából, pirított, őrölt kendermagot, lenmagot is tehetünk bele, vagy valami aromát. Mivel ez leginkább dévéres kaja, főtt búzával is lehet kombinálni, figyelembe véve a búza víztartalmát. A tavaszi hónapokra ajánlott, de bármikor bejöhet az év folyamán. -.appa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3117765372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása