appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

A G-nap 65/2024 (IV.03.) töprengés

2024. április 03. 09:53 - appasztorik

  • Egy 3.-ai napon Lázár Jani bejelentette a reklámadó csökkentésének tervét. Békülő gesztus volt ez, az RTL Klub felé, hisz eddig azt a csatornát érintette csak. De felmerült, hogy a csökkentett reklámadó miatti hiány pótlására, a kisebb társaságokra is vetnek ki reklámadót. Simicska nem volt egy nyilatkozó típus, de 5.-én nyilatkozott. Hatodika lett a G nap. Azon a napon Simicska több, mondhatni trágár nyilatkozatot is tett. Ezekben a nyilatkozatokban mondta ki, hogy nyugodtan megírhatják Orbán egy geci. Ennek oka az volt, hogy az érdekeltségébe tartozó médiumok vezetői átigazoltak Orbánhoz. Lajosnak ezt a mondását jelenítették meg képi formában „O 1 g”. Akkor két Veszprém környékén történt időközi választást elbukott a Fidesz. Ezt Simicska tevékenységének tulajdonították. Többek között maga Lázár János is. Úgy nézett ki, megtört a fiatal kor óta tartó barátság. Azt gondolom, jól felépített színjáték volt az egész. Ugyanis az ominózus képi megjelenítés új értelmezést kapott. Mára már azt jelenti: Orbán, egy géniusz.
  • Mire alapozták? - hogy Simicska meg akarja buktatni a Fideszt. Azt rebesgették, hogy a Fidesz 2/3 nélkül nem tudna működni. Ami igaz is. Napjainkban is. Hogy jönne az ki? - hogy alkudozni az ellenzékkel. A G-nap után Simicska látszólag átállt a Jobbikhoz. Valamennyi pénzt fektetett is bele, amit bizonyára busásan visszakapott. Igazából sikeresen szétzilálta a Jobbikot. Ezzel újabb 2/3-os győzelemhez segítette barátját. Elemzések szerint Simicskának köszöntő, hogy az Index lehetetlen helyzetbe került. Addig kutyult, kevert, míg sikeresen, Fidesz közeli érdekeltségekhez átjátszotta az Index, jelentős részét.
  • Különböző nyilatkozatok születtek akkoriban. Érdekességképpen egy néhány.
  • Simicska nyilván sokat tud Orbánról. Ám az elmúlt huszonöt évből aligha van olyan Orbán-sztorija, amiben ő nem lett volna benne. Lakner Zoltán politológus (168 Óra, 2015.02.12.)
  • Valószínűleg félrerakható figura. Petőcz György újságíró (ATV, 2015. február 23.)
  • 30 éven keresztül fegyelmezetten hallgat, miközben tudja, hogy Orbán Viktor jelentett róla. Majd 5 százalékkal megemelik az adóját, és akkor úgy dönt, hogy ő nem tud tovább várni. Eörsi Mátyás DK-politikus (ATV, 2015. március 9.) Teszem hozzá, Lajos nyilatkozataiból az is kiderült, miszerint ő tudja, hogy katonakorukban Orbán jelentett róla. Emlékeztetnélek benneteket az ügynök múlt keresésre, amiből hazánkban nem lett semmi.
  • Nézzük a legfontosabb ember nyilatkozatát. „Sajnálatos dolognak tartom, hogy a személyes sértettség ilyen mélyre juttathat bárkit”. Orbán Viktor miniszterelnök (Hír24.hu, 2015. március 9.) -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr6918369685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása