appasztorik

Akarmi, mint egy szatócs bót

Miniszterből püspök 42/2024 (II.25.) töprengés

2024. február 25. 03:54 - appasztorik

  • Most két napig nem töprengtem semmin. Mármint így írásilag. ABPM (Ambulantory Blood Presure Monitor) lett rám aggatva. E miatt aztán vonattal mentem Debrecenbe mind a két napon. Egyiknap felrakják a páciensre, majd 24 óra múlva leszedik. Értékelik a mérési adatokat, amit a masina elment. Igaz megvan az hamar. Attól még megtehettem volna, hogy írkálok. Csakhogy ott van az ember hasán a masina. Nem nagy, de nem tehető oda a hasamra a laptop. Pénteken meg fáradtka voltam. Éjjel óránként felkeltett a kis masina, amikor a kompresszor a vérnyomásmérő mandzsettáját fújta fel. Tegnap és ma, van időm töprengeni, de megint-csak a pispek jutott eszembe. Nem tudok úgy napirendre térni felette, mint a kormány. Tegnap olvastam, Balog továbbra is úgy látja, K. Endre ártatlan. Ezek szerint, ő úgy gondolja a bűnpártolás nem elítélendő. Azt gondolom ez pszichés reakció. Ezzel a magyarázattal menti fel magát. Jut eszembe még egy verzió. Megrendelésre cselekedett, Katika eltávolítása érdekében. Ebben a formában teljességgel érthető, hogy jutalomfalatkaképpen püspök maradhatott.
  • Íme néhány példa a viselt dolgaira. Az ő minisztersége idején tudták szétlopni az Öveges-program és a Híd a munkába projekt milliárdjait, (amit az unió adott). Az ő idejében történt, Voldemort nagy úr esete (eredeti nevén, Mengyi Roland). Korrupciós ügyek miatt, letöltendő szabadság vesztésre ítélték. Akkor volt a Simonka–ügy is, ami most is van. Idén januárban új eljárás indult. 2020-ban 1,4 milliárd forintos károkozással vádolták. A sztori érdekessége, hogy a Simonka-ügy elsőrendű vádlottja a per kezdete óta, évről évre vissza nem térítendő támogatást kapott. Három év alatt 325 millió forint. Gondolom, azokban körökben nem egy nagy összeg. Jutott támogatás magának Simonkának is. A feleségének, az unokahúgának, és a korrupciós ügy több vádlottjának is.
  • A korrupcióról jut eszembe. Nevéhez köthető a 2015-ös milánói világkiállításra épült Sámándob körüli botrány. Végül hazahozták és 3,8 milliárd forintért újra felépítették Karcagon. Ha minden igaz, az idén tavasszal átadják.
  • A miniszter úr, jó embere volt a kormánynak. Sokmilliárdos állami támogatásban részesítette a Fideszhez köthető Lakitelki Népfőiskola, és a Magyar Művészeti Akadémia elnevezésű intézményeket is. Mongyuk, vót mibül! Bőségesen folyik a kormányhoz, az adófizetők pénze.
  • Azon is lehet töprengeni, mennyire jóba voltak Katikával. 2018-ban megint család- és ifjúságügyi államtitkár lett Katink. Baloggal, ezekben az években is tartották a kapcsolatot. Később is mikor Novák 2020-ban családokért felelős tárca nélküli miniszter lett. Sőt, Viktorunk Balogot egy időre miniszteri biztosnak nevezte ki. Nem vagyok Én biztos abban, hogy erre szükség volt. Jól kijöttek egymással. Hogy Ki mentorált és Kit? – nem tudni. Kétségtelen, hogy különböző pozíciókban és titulusokkal, továbbra is együtt szerepeltek. Nem mondanám, hogy szép pár voltak. -.appa.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://appasztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3018338715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása